Over mij

Beelden op Texel, beelden van Texel

Als beeldhouwer op Texel werken: I am living my dream. Ik leerde hier lopen en bleef er komen, zo gaat het vaak….. Op dit fantastische eiland woon en werk ik. Ik doe er inspiratie op en kan ik in alle rust en vrijheid aan mijn beelden werken.

Mijn thema heeft al vele jaren te maken met vrouw en vrijheid: vrouwentorso’s vormen een groot deel van mijn werk. De vorm, de taal en de huid fascineren me. Ik leg me ook toe op het maken van beelden die te maken hebben met de zee. Ik hou van heldere vormen en strakke lijnen. Je kunt het minimalistisch figuratief noemen. Mijn beelden nodigen de kijker vaak uit tot aanraken, voelen, koesteren. Dan is er contact tussen mij en de kijker, een mooie extra dimensie.

Ik werk in hout en in steen (albast, serpentijn, marmer en graniet) , beide uitdagende materialen. Je kunt er niet je wil (=je plan of ontwerp) aan opleggen. Bijna altijd kom je voor verrassingen en moet je je plan aanpassen. Ik onderzoek bijzondere houtafwerkingen en werk graag met andere materialen zoals metaal, kunststof, gips of wol en combineer graag.

Mijn inspiratiebronnen zijn Brancusi, Barbara Hepworth, Ewalt Mataré, Jan Pater en  de moderne Noord-Italiaanse houtsnijders zoals Aron Demetz.

Ik ben lid van de kunstenaarsverenigingen Zout (Texel) en Artes (Bussum)

.